فراهم آوردن فرصت های بازی برای کودکتان همیشه سخت و گران نیست؛ خواندن کتاب، شعر و آهنگ های کودکانه همراه با فرزندتان برای او سرگرم کننده است و به آن ها کمک خواهد کرد که مهارت های ارتباطی و زبانی خود را افزایش دهند. همچنین میتوانید از بسیاری از چیزهایی که اطراف خانه پیدا میشود استفاده کنید. به یاد داشته باشید که درگیری شما با کودکتان هنگام بازی کردن، بیشتر از هر اسباب بازی ای به یادگیری کودکتان کمک خواهد کرد. درادامه پیشنهادهایی برای بازی با کودکتان جهت افزایش خلاقیت او آورده شده است:
1-جغجغه (از چهارماهگی): یک بطری دردار پلاستیکی را بشویید و مقداری عدس یا لوبیا در آن بریزید و آن را در اطراف کودکتان تکان دهید. او یاد میگیرد چگونه با آن صدا ایجاد کند. چون بعضی از لوبیاهای خشک شده سمی هستند و برخی اشیاهای کوچک میتوانند برای کودکان خطرناک باشند، بهتر است که در بطری را محکم چسب بزنید تا چیزی از آن بیرون نریزد.
2-آشپزی (از هجده ماهگی): از کاسه و قاشق برای اندازه گیری مقدار کمی از مواد آشپزی مثل آرد، عدس، برنج، شکر، پودرفرنی استفاده کنید. شما میتوانید آن ها را با آب داخل کاسه (به جای تخم مرغ) مخلوط کنید.
3-تلویزیون: در مورد بچه های دو ساله، تماشای تلویزیون را به دوساعت در روز محدود کنید و به طور ایده آل قبل از دوسالگی اجازه ندهید فرزندتان از تلویزیون استفاده کند. تلویزیون میتواند فرزند شما را سرگرم کند و به شما فرصتی به انجام کارهای دیگر بدهد. با این وجود سعی کنید تلویزیون را همیشه روشن نگذارید و به محتوایی که کودکتان میبیند آگاه باشید. سعی کنید همراه او تلویزیون تماشا کنید تا درباره آنچه که میبینید صحبت کنید.
4-آب بازی: نوزادان، کودکان نوپا و بچه های کوچک عاشق آب بازی در حمام یا استخر شنا هستند. از یک بطری پلاستیکی برای آب ریختن روی همدیگر یا شلنگ پلاستیکی، اسفنج، صافی، حصیر، قیف، قاشق و یا هرچیز نشکستنی دیگر استفاده کنید. به یاد داشته باشید هرگز کودک کوچک را در آب تنها نگذارید. یک کودک نوپا ممکن است در کمتر از پنج سانتی متر آب غرق شود.
منبع:
موسسه NHS بریتانیا