اگرچه کودکان به طور بالقوه قابلیت درک ریاضی را دارند، والدین و محیط اطرافشان برای ظهور این تواناییها نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند. مفاهیم ریاضی از طریق عادتها، تجربیات و تعاملاتی که روزانه با کودکتان دارید برای او جا میفتند. حوالی 2 سالگی، احتمالاً رفتارهای جدیدی را در فرزند خود مشاهده کنید. او احتمالاً قادر به حل معماها یا پازلهای ساده خواهد بود و درک او از اعداد کمکم رشد خواهد کرد؛ به عبارت دیگر آنها کمکم میفهمند که اعداد نشانگر مقادیر مشخصی هستند.
درک اعداد نیز در چند مرحله کسب میشود. در ابتدا، وقتی با صدای بلند شمارش میکنید، کودک فقط به شما توجه میکند. هنگامی که این کار را انجام میدهید، در واقع به کودک خود کمک میکنید تا رابطۀ بین اشیایی را که میشمارید و عددی که تعداد آنها را نشان میدهد متوجه شود. همزمان با موقعی که کودکتان میتواند مفهوم مقدار را به اشیاء مرتبط کند، مهارتهای زبانی کافی برای تولید چند کلمه را هم به دست میآورد. او حالا از مفاهیمی مانند «برخی» و «بیشتر» استفاده میکند. آیا تا به حال شاهد این موضوع بودهاید؟ حالا، او اگر غذای بیشتری بخواهد گریه نمیکند، به شما میگوید «بیشتر»!
کمی بعد از این، احتمالاً بتوانید همراه هم عمل شمارش را انجام دهید! البته کودکتان هنوز به حمایت شما نیاز دارد؛ بنابراین خوب است هر از چند گاهی این کار را با هم انجام دهید. با انجام این کار، به او کمک میکنید تا توانایی شمارش را کمکم به دست آورد. کمکم روزی میرسد که او قادر خواهد بود به تنهایی این کار را انجام دهد؛ این بدین معناست که او به مرور احساس مستقل بودن را تجربه خواهد کرد.
شمارش، یک نقطۀ عطف بزرگ در طول رشد کودک محسوب میشود! داشتن این توانایی یعنی اینکه کودک شما مفهوم اعداد را درک میکند و در حال پیشرفت در مهارتهای حل مسئلهاش میباشد. بسته به محیطی که در آن زندگی میکنند، کودکان قادرند به شیوههای مختلفی فکر کنند و شمارش به رشد این قابلیت کمک بزرگی میکند.
چگونه میتوانید در این مرحله به کودکتان کمک کنید؟